Afbeeldingen presentatie 8 juli

Als je de concepten van de Alliantie nog eens rustig wilt bekijken is het handig om ze online te hebben. Hieronder de downloads (pdf)

Wat valt op?

Draagvlakmeting 4e kwartaal 2019! De draagvlakmeting kan niet vroeg genoeg komen, zo kunnen we de A. eindelijk duidelijk maken dat deze plannen het niet gaan halen. Het zou nog beter zijn om meteen te beginnen met die draagvlakmeting in september, dat zou een heleboel nutteloze bijeenkomsten en onrust voorkomen en voor iedereen duidelijkheid bieden.

Laat weten wat je van deze plannen denkt in de commentaren hieronder.

Lees Interacties

Reacties

 1. Gertwien Waterkoort zegt

  Volgens mij is de volgorde van de stappen verkeerd.
  A. gaat uit van eerst draagvlak ophalen en wil daarna pas naar het ontwerp laten kijken.
  In mijn ogen moet eerst duidelijk zijn waar je uit kan kiezen vóórdat je je fiat geeft voor draagvlak.
  Stap drie en vier moeten om die reden worden omgedraaid.

  Een kat in de zak kopen kan daarna altijd nog als het moet.

 2. Mr.Kurek zegt

  Ik hou erg van de plannen van Alliantie, ik wil het versnellen, om mooi en comfortabel te leven, ik weet dat het verbonden is met een huurverhoging, maar iets, voor iets…
  groetjes aan de bewoner ijsvogelpad

  • Henk van den Bor zegt

   Ik woon al mooi en comfortabel, waarom zou ik 70% meer huur gaan betalen en ook nog eens 30% van m’n woonoppervlakte inleveren? Een paar jaar in een wisselwoning gaan zitten, mijn hele tuin kwijt zijn en met een kale zandbak opnieuw beginnen en ook die tuin is weer 30% kleiner? Ik zou wel gek zij toch! Ik kan dat geen ‘iets’ noemen… :-)

   • Roald zegt

    Volgens mij is dat voor de Kramsvogelstraat niet waar, maar ik heb helaas niet de afmetingen.

    De Alliantie spreekt over een woonoppervlakte van 85m2 voor de nieuwbouw.
    Volgens mijn berekening (globaal) kom ik uit op 75m2 voor de huidige woningen.
    (Let op, de zolder kun je niet volledig meerekenen. Hier zijn meetinstructies voor.)

    Je gaat er dus ruim 13% op vooruit.

    • Henk van den Bor zegt

     Totale oppervlakte binnen het huis is heel wat anders dan woonoppervlakte op de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Je beneden verdieping. Nu heb ik een fijne werkplek op de benedenverdieping, bij de nieuwbouw moet ik noodgedwongen op een slaapkamertje boven gaan zitten. Huidige benedenverdieping kan je nog eens visite hebben en met 6 mensen aan tafel zitten. Diezelfde tafel kan ik niet eens meer kwijt in de nieuwbouw.
     Louter vergelijken op m2 is een heilloze methode. Ik heb helemaal geen behoefte heb aan een grotere woning, deze is meer dan groot genoeg. En ik heb zeker geen paar honderd euro hogere huur nodig!

     • Roald zegt

      Dan heb je een andere definitie voor woonoppervlak maar dat maakt niet uit. Het is goed om te weten dat de totale woning groter is maar de benedenverdieping kleiner. Ben nu eigenlijk ook wel benieuwd naar de afmetingen van de voor- en achtertuin.

     • Roald zegt

      Precies, bij gelijke lengte. Maar zou best wel eens anders kunnen zijn. Persoonlijk zou ik liever een kleinere voortuin hebben en een grotere achtertuin. Binnenkort ben ik bij de Alliantie zal het dan eens vragen. Zal ook even navraag doen over de parkeerplekken.

 3. Marga Bos zegt

  Met respect voor ieders keuze, zeg ik alleen schiet eens op met die draagvlak meeting. Maak het voor iedereen duidelijk zodat een ieder door kan gaan met zijn leven.

 4. Roald zegt

  Over de kramsvogelstraat ben ik erg positief.

  – Veel groen / rustig plekje zonder auto’s in de straat
  – Extra slaapkamer
  – Toilet op 1e verdieping
  – Volgens mij zijn er nu veel meer en voldoende parkeerplekken dan op eerdere tekeningen.

  Ik mis in de planning wel wanneer er eventueel sloop gaat plaatsvinden en wanneer de oplevering plaats vindt.

  • Henk van den Bor zegt

   Hoi Roald, jammer dat die parkeerplekken op onmogelijke plekken staan… (8 ervan kunnen helemaal niet op de plek waar ze getekend zijn) Fijn dat je er positief over bent, maar dat lijkt me niet belangrijk als je er toch niet wilt gaan wonen. Jij wilt toch een urgentiebewijs en wegwezen? Als je dat wilt maakt het toch niks uit of het positief is… als er maar gesloopt wordt, dan is voor jou de buit binnen :-)

   • Roald zegt

    Henk,
    Goed punt, bedoel je de plekken aan de zijkant? Is het probleem de ruimte? En/of de in-/ uitgang van de tuinen?
    Betreft je tweede deel heb ik je even een pb gestuurd.
    Roald

    • Henk van den Bor zegt

     Ruimte t.o.v. garages en uitrijden. Bomen op de plek waar de deuren naar de achtertuin van de bestaande omwoners zitten. Daarnaast worden nu die ruimtes steeds gebruikt door bewoners van de omwonende straten. Je kunt ze zo wel op papier toewijzen aan de Kramsvogelstraat, maar de praktijk zal anders zijn.

 5. Jette zegt

  Helemaal met Marga eens, er moet tempo gemaakt worden. Hoe eerder duidelijkheid betreffende het draagvlak, hoe beter. Volgens mij kunnen ze al starten met Kwikstaartpad? Er was een straat wat het eens was, hoppa sloophamer er in en gaan met die banaan. En nav de draagkrachtmeting weer verder kijken hoe het er elders voor staat. Ik hoop dat ik wat nuttigs heb gezegd. Grotere tuin voor en achter, geen openbaar groenstrook en zo ja hofjes maken met kruishekken zodat het minder toegankelijk is voor tuig en zitplekjes voor bewoners en bv eetbaar groen, verbindt weer…. Wellicht een verboden toegang bord voor onbevoegden. Voortuin dieper en bestendige omheiningen, groen liefst. Hemelwaterafvoer en wadi vergeten… Maar ze lezen dit vast nog wel…
  Achtertuin is ook te klein. En in mijn geval 6 waar nu 3 woningen staan, kan echt niet. 4 hooguit 5. Ik poog mee te denken, welke keus ik ook maak… Urgentie of nieuwbouw (heb woning gezien die me wel wat leek, met behoud van best wat tuin, maar die moet wel vrijkomen dan 😉) Omdat ik het de wijk en bewoners gun een nette meer leefbare woning en buurt te hebben die comfy is en toekomstbestendig. Beter nu door die shit heen dan over een tijdje… Anders gaan ze wel mazen in de wet zoeken om het toch te doen of de overheid gaat verplichten omdat er een tekort is…. Enfin. Wat ik wil zegge:tempo Alliantie, duidelijkheid!