Herinnering bewonersbijeenkomst

Wanneer: 2 oktober – inloop 19.00 uur – begin bijeenkomst: 19:30
Waar: De Bron, Vogelplein 1

Nu de zomer weer voorbij is en de Alliantie voortvarend verder gaat met haar plannen is het belangrijk dat wij als huurders in het Vogelbuurtproject op de hoogte blijven van wat er speelt.

Er is inmiddels een Project Commissie (PC) gevormd en de leden daarvan willen zich graag aan u voorstellen. De PC gaat u vertellen welke stappen zij gaat ondernemen en wil ook graag weten wat uw mening daarover is.

 • Overleg met medebewoners
 • Stel vragen aan de Project Commissie

Kom op 2 oktober om 19.00 uur naar De Bron, Vogelplein 1!

Nu al vragen? Stel ze in de reacties hieronder of via de contactpagina

Lees Interacties

Reacties

 1. Ineke v dijk zegt

  Alliantie gesproken, ze willen naar iedereen luisteren, dat zijn ze ook verplicht, hoe dan ook de sloop gaat door Alliantie wil nieuwbouw, de gemeente wil nieuwe duurzame woningen, er komen op t Kwikstaartpad al verschillende woningen leeg die niet meer verhuurd worden, de sloop is een feit en gaat door ondanks actiegroepen, de gemeente is voorstander van nieuwe woningen, duurzaam en gasvrij. En terecht de woningen zijn oud, vochtig en het is nog weinig zinvol ze op te knappen.

  • Henk van den Bor zegt

   Hoi Ineke, jammer dat je er vanavond in de Bron niet bij was.
   Hoe bedoel je ‘Alliantie’ gesproken? Heb je een eigen vergadering met de A. gehad, of heb je gewoon iemand van de A. gesproken aan de telefoon?
   Komen er nog meer woningen leeg bovenop de 2 die al leeg staan?

   • ineke van dijk zegt

    ja er komen nog meer woningen leeg, omdat mensen het zat worden in deze tochtige, ongezonde vochtige huizen te wonen, vandaar dat wij en ik ook helemaal niets begrijpen van al deze tegenstand van jullie, waarom zo moeilijk doen en alles maar tegen willen houden. Word hoog tijd voor nieuwbouw en afbraak van huizen die alleen nog maar zeer ongezond zijn, er zijn hier mensen letterlijk ziek van geworden, voor ons op het pad dus graag slopen en nieuwbouw zo snel mogelijk graag, gelukkig gaat dat ook gebeuren en dat is alleen maar goed.

    • Henk van den Bor zegt

     Hoi Ineke, dank voor je antwoord.
     Wat ik nog steeds niet begrijp is dat jij er niet snapt dat wat voor jullie huizen geldt, daarmee niet voor alle woningen waar is. Dus nogmaals, ik heb geen enkel bezwaar tegen nieuwbouw op het Kwikstaartpad maar ik herken me niet in het beeld wat je schetst van de woningen. Hier op de Kramsvogelstraat heb ik een woning zonder vochtproblemen. Een huis waar ik graag woon.
     De Alliantie had allang kunnen beginnen met bouwen op het Kwikstaartpad, maar kiest ervoor om in plaats daarvan eerst allerlei andere woningen te willen slopen. Het eerste plan, verduurzaming op sommige plekken en nieuwbouw op andere plekken werd door de bewoners breed gesteund, maar de A. wil alles of niets en daar ben ik en vele anderen met mij het absoluut niet mee eens.

     Zolang de A. alleen naar zichzelf wil luisteren gaat die nieuwbouw ook voor jou niet door. De A. heeft het helemaal aan zichzelf te danken dat bewoners zich zo geschoffeerd voelen dat zij pertinent tegen stemmen. Daar heb ik of een actiegroep niets voor hoeven doen.

     Wanneer je bewoners vraagt om een keuze te maken en bij die vraagstelling tegelijkertijd zegt dat de woningbouwvereniging al voor ze besloten heeft dan jaag je bewoners tegen je in het harnas. Het enige waar de A. naar wil en moet luisteren is een welgemeend NEE voor de rest doet de A. haar best om de bewoners nog verder te irriteren door voor hun beurt met de politiek te gaan praten en daarbij nogmaals te bevestigen dat zij compleet lak aan de bewoners hebben en op welke manier dan ook hun zin willen doordrijven. Een goed plan maak je samen – die les wil de A. niet leren.

 2. Gertwien Waterkoort zegt

  Precies: verplicht luisteren. Dus het ene oor in en het andere uit. Er is verschil tussen luisteren en horen. De wil tot dat laatste ontbreekt er helaas aan.

  De sloop is pas een feit als de woningen zijn afgebroken.
  Dat is vooralsnog niet het geval.

  de Alliantie heeft in juli dit jaar gewoon de huur verhoogd voor mijn oude , vochtige gas/niet-duurzame woning. Toen was het niet “U woont in een krot, we geven u huurverlaging.
  In de jaren dat ik hier woon heb ik de Alliantie niet vaak gezien voor onderhoud behalve dan als ze er echt niet onder uit kon.

  Eerst de problemen laten ontstaan/laten verergeren en dan zeggen te duur dus niet zinvol…?
  Jammer dat je met de Alliantie hebt gesproken.: de volgende keer zegt de Alliantie namelijk gewoon weer wat dan goed uitkomt. Beter is het om dingen op papier te hebben.

 3. ineke v dijk zegt

  nog even en alle bewoners verdwijnen op ons pad nr 38 vandaag vertrokken , de volgende binnenkort, nog even en de helft is al leeg
  en dit door alle tegenstand, bewoners willen niet meer wachten , dankzij diegene die alles tegenhouden en de laksheid van de Alliantie

  • Henk van den Bor zegt

   Blijkbaar is de behoefte aan nieuwbouw toch minder groot. Tegenstanders hebben nooit beloofd dat je nieuwbouw gaat krijgen, beetje onzin om hen de schuld te geven. De enige die een verantwoordelijkheid heeft is de Alliantie. Zowel voor de huidige ontoereikende staat van de huizen als voor de ongefundeerde beloftes.

 4. ineke van dijk zegt

  hoe zuiver is deze site? kritische noten worden niet geplaatst zag ik
  wel veelzeggend, zie duidelijk dat tegenstanders van jullie groep ,die daar een mening over hebben
  en reageren dus genegeerd worden en deze reacties niet geplaatst worden, dat had ik al eerder gehoord
  jammer dat het dus zo eenzijdig bekeken word, ik noem dat censuur ben er weer klaar mee, site is dus niet voor alle bewoners vogelbuurt
  maar alleen voor de oproerkraaiers, schrap mij maar

  • Henk van den Bor zegt

   Beste Ineke, deze website is geen uitlaatklep voor frustraties. Hier wordt van je verwacht dat je redelijke argumenten gebruikt om je standpunt te verdedigen. Als je klinkklare onzin wilt verkopen kan ik je aanraden om Twitter te gaan gebruiken.
   Aan het einde van elke nieuwsbrief kun je de knop ‘Afmelden’ gebruiken.

 5. irma zegt

  Hoi Ineke,

  Wat jammer om te lezen dat je blijkbaar niet begrijpt dat wij van begin af aan achter voor en tegenstanders van sloop staan. Wij willen een goed plan voor iedereen. Dit is alleen te bereiken door met zijn allen samen te werken.