Korte berichten week 12

Eerste bijeenkomst actiegroep

Afgelopen weekend zijn de bewoners die zich aangemeld hebben bij de bewonersbijeenkomst voor het eerst bij elkaar gekomen. Als eerste actie willen wij de bewoners vragen wat zij van de plannen van de Alliantie vinden. Wij hebben de indruk dat velen van ons om allerlei redenen niet voor de plannen zijn. Deze en de volgende week komen de vertegenwoordigers van de bewoners bij je langs om jouw mening te vragen

Zomaar een lijstje redenen waarom bewoners niet voor het huidige plan zijn:

 • Je geen zekerheid hebt over hoe lang je kunt blijven. Uiteindelijk wordt in dit plan de hele Vogelbuurt gesloopt.
 • Omdat je meer wilt dan alleen “minimaal onderhoud”.
 • Omdat je solidair wilt zijn met andere bewoners.
 • Je het niet eens bent met de manier waarop de Alliantie haar zin probeert te krijgen.
 • Je een plan wilt waarin je woning wél gerenoveerd wordt, zodat je nog jaren in jouw huis tegen een redelijke huurprijs kunt blijven wonen.
 • Je weet dat het niet zo makkelijk wordt om een andere woning te vinden zelfs als je een urgentiebewijs hebt. De helft van de woningzoekenden heeft er al een.
 • Omdat je bang bent dat je nu wel kunt blijven wonen, maar dat er straks alsnog gesloopt zal worden.
 • Je wél nieuwbouw wilt, maar niet deze nieuwbouw. Dus geen 4,20 meter breed pijpenlaatje…
 • De Alliantie wel alle mogelijke beloften nu doet om het plan  door te kunnen drukken, maar dat nog maar moet blijken dat ze na het krijgen van jouw ja-stem ook zullen leveren.

Peiling – laat online weten wat jij denkt

Om te zien hoe de bewoners over de plannen denken is er een peiling op de site gezet. Breng je stem uit zodat we kunnen zien wat jij van het huidige plan vindt. Naar de peiling ➤

De lente is weer aangebroken.

Zolang we allemaal nog een tuin hebben kunnen we er weer volop van gaan genieten. Maak je tuin weer in orde voor deze zomer. Misschien hebben de buren hulp nodig, waarom niet samen de tuin opknappen?

Oproep: “Schrijf je mee?”

Nog heel veel straten missen een verhaal… Heb je een verhaal te vertellen over jouw straat? Laat het weten. Heb je een mening? Praat/schrijf mee. Ook een kort samengevatte mening draagt bij aan de website!

Lees Interacties

Reacties

 1. Ellen zegt

  Ik ben een voorstander van nieuwbouw ( dit vooral door de erfenissen van de vorige bewoners )
  Alleen hoe de plannen er uitzien blijft bij mij veel dingen onduidelijk.
  Graag zou ik willen weten : hoe gaan de huizen staan ( werd gesproken over draaien van huizen )
  Hoe groot wordt de voortuin ik wil niet de hele dag gordijnen dicht hebben tegen inkijk.
  Hoe groot is de schuur en heeft deze elektra voor verlichting zo wel binnen als buiten.
  En hoe wordt de omgeving in gedeeld wat betreft parkeren van de auto’s van bewoners/bezoekers.
  En met het oogpunt op langer zelfstandig blijven wonen past er een traplift in deze woningen zijn ze rollator/rolstoel vriendelijk. Graag zie ik meerdere opties van indelingen dan de tekening die continu wordt gebruikt en ook liefst voor een bredere woning.

  • Henk van den Bor zegt

   Hoi Ellen,
   Dank voor je reactie. Op alle vragen die je stelt heeft alleen de Alliantie het antwoord. Helaas is er verder niets bekend behalve die informatie de we hebben gekregen in de nieuwsbrieven. Je zult dus naar de Alliantie moeten met je vragen…

  • Henk van den Bor zegt

   Nog even een reactie op “en ook liefst voor een bredere woning” in de plannen is uitsluitend sprake van woningen van 4,20 breedte. Onder de voorstanders van nieuwbouw is hier veel onvrede over. Zie ook https://vogelbuurt033.nl/nieuwbouw-op-een-postzegel/ Wanneer je wilt dat er betere, levensloop bestendige en bredere woning gebouwd worden is het dus aan te raden om tegen de huidige plannen te stemmen. Alleen dan gaat de woningbouwvereniging misschien echt naar de bewoners luisteren.