Korte berichten week 3

SP toont interesse

Marc Smits, raadslid van de SP: “Samen met een aantal bewoners van het Mussenpad en de Vinkenbaan heeft de SP Amersfoort vorig jaar een enquête gehouden over de toekomst van de buurt. Inmiddels heeft de Alliantie Vogelbuurt met het project samengevoegd. Daarom komt de SP zaterdag langs om te horen wat bewoners willen met hun buurt.”

HBVA adviseert

Een aantal verontruste bewoners en deelnemers aan de klankbordgroepen is in overleg gegaan met de huurdersbelangen vereniging HBVA . De deelnemers aan de klankbord groepen zijn het niet eens met de beslissing van de Alliantie om de klankbordgroepen samen te voegen en de wijze waarop dat gebeurde. De onderlingen verschillen tussen de straten en de betrokken woningen zijn wat hen betreft te groot om op één hoop gegooid te worden. Verdere resultaten van dit overleg later op deze site…

Schrijf je mee?

Nog heel veel straten missen een verhaal… Heb je een verhaal te vertellen over jouw straat? Laat het weten. Heb je een mening? Praat/schrijf mee. Ook een kort samengevatte mening draagt bij aan de website!

Lees Interacties

Reacties

 1. Romin van der Meiden zegt

  In feite is het andersom.
  Mijn buren hebben de SP erbij betrokken.
  De eerste actiegroep is in het leven geroepen door mijn achterbuurvrouw. Marc Smits (SP) is een vriend van een vriend.
  De kritische krantenartikelen worden verzorgd door een vriendin van mijn achterbuurvrouw. In feite zijn wij de orginele actievoerders.
  Ikzelf ben hier komen wonen omdat het gesloopt zou gaan worden. Woon er inmiddels op 3 dagen na 4 jaar. Waarbij ik door de onzekerheid nooit echt heb durven investeren. Ik zeg zo snel mogelijk slopen. Ik wil door met mijn leven.

  • Henk van den Bor zegt

   Hallo Romin, bedankt voor je reactie.
   De website is bedoeld om de verschillen tussen de straten aan het woord te laten en te laten zien. Jij wist exact waar je aan begon en al een hele tijd. Ik woon hier 20 jaar en heb vorig jaar in maart voor het eerst en op een vage manier over eventuele sloop gehoord. Op dat moment werd ook voorgesteld dat er een keuze voor renovatie mogelijk zou zijn. Pas afgelopen december is in mijn straat duidelijk geworden dat de Alliantie liefst wil slopen.
   Zoals je ziet zijn onze uitgangspunten dan ook heel verschillend. Ik woon hier met veel plezier en heb in mijn huisje geïnvesteerd omdat ik er graag wil blijven. Ik begrijp waarom jij wilt slopen maar ik begrijp niet waarom mijn straat (Kramsvogelstraat) dan ook maar gesloopt moet worden.
   Goed om ook het standpunt van een voorstander van sloop te horen! Als je wilt kan ik een wat langer verhaal samen met je maken zodat ook die mening helder op de website komt te staan.

 2. m.roest zegt

  Ik woon al 30 jaar in de Tapuitstraat. Ik heb al vele plannen gehoord van de Alliantie. Schoorsteen eruit, meer woonoppervlakte nooit doorgegaan, hun belang hogere huur door 1m meer woonruimte. Dakkapel geprobeerd op de Liendertseweg te duur voor alliantie. Keukenzijde 1 m woning aanbouwen nooit meer wat van gehoord. Laatste overleg huisje aanpakken isoleren muur, dubbel glas, en onderhoud woning.
  Nu niets meer aan isolatie ed. want de Alliantie wil SLOPEN !!! . de Alliantie dreigt nu dat je er over toch gesloopt gaat worden. dat zij geen onderhoud wil doen om je te dwingen voor sloop te stemmen. De Alliantie zal de woning toch moeten onderhouden.
  Deze ruimte krijg je nergens meer, de huurprijs wordt verdubbelt, wat is mijn voordeel dan als huurder. Ik hoop dat de huurders zich niet gek laten maken, en de tekening van nieuwbouw goed bekijkt het worden smalle huisjes met open keuken. Vele mensen zijn al wat ouder en zitten niet te wachten op verhuizen en al het extra werk dat erbij komt kijken .
  ps. onze huizen isoleren is te duur ,maar ik hoor dat ze de echte eengezinswoning in de straat wel willen isoleren is dat niet te duur dan, deze woningen zijn net zo oud heet dat met 2 maten meten?