Nieuwbouw op een postzegel

Ik merkte dat het voor veel bewoners moeilijk is om vanuit de kleine plaatjes een idee te hebben over de grootte van de voorgestelde nieuwbouwplannen. In een eerder artikel schreef ik al dat de afbeeldingen zoals die in de documentatie bij het woonwensenonderzoek gebruikt worden laten zien dat de nieuwbouw op een minstens 30% kleiner oppervlakte gebeuren.

Om het duidelijker te maken heb ik de voorgestelde plattegrond op de huidige maten gelegd:
(klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Oppervlakte woning wordt 29% kleiner dan bestaande bouw. Ook de tuin wordt dezelfde hoeveelheid smaller en verliest dus bijna 30% aan grootte. Er komen dan weliswaar 2 slaapkamers op de verdieping, maar het gaat hoogstwaarschijnlijk aanvoelen als een pijpenlade.
Op deze manier kunnen er meer huisjes in de straat komen, maar als je een verjaardagsfeestje wilt vieren zal je een zaaltje moeten huren. Maar misschien is dat in de huidige eenzame tijden geen probleem meer?

Lees Interacties

Reacties

  1. Ineke van Dijk zegt

    daar zijn we dus tegen he? 1 huisje er bij prima maar niet meer we willen wel graag voor dat geld een beetje ruim wonen. er zou maar 1 huisje bij komen?

  2. Henk van den Bor zegt

    De huidige breedte is afgerond 6 meter. Dus het blok is 36 meter. Als je dat deelt door de voorgestelde nieuwe breedte 4,2 m dan passen er dus ruim 8 nieuwe woningen in hetzelfde blok. (Het blok zou dan 2 meter minder breed zijn.)
    Dit zijn natuurlijk allemaal aannames gebaseerd op de kleine tekening in de documentatie van de Alliantie. Zolang ze geen betere tekeningen/informatie verstrekken is niets zeker. Het Kwikstaartpad is al 2 jaar in gesprek met de woningbouwvereniging. Staan er dingen zoals aantal woningen zwart op wit in de notulen van die vergaderingen?