Niks Nieuwsbrief Alliantie

Zowaar alweer een nieuwsbrief van de A. Twee keer in één week een bericht, dat is een nieuw record. Ik dacht even dat de A. zijn leven beterde en echt probeert te communiceren… maar ja, nieuwsbrief gelezen en helemaal niks nieuws kunnen ontdekken.
Beste mensen bij de A. het is de bedoeling om het papier te recyclen en niet wat erop geschreven staat.

Uitnodiging om ergens juni/juli met z’n allen te komen praten over het stedenbouwkundig plan – dus schetsjes met groen en schuiven met parkeerplaatsen. En dan 1 keer weer met alle bewoners over het voorlopig ontwerp in september/oktober.
Zou het niet handiger zijn om samen met de bewoners die plannen te maken?

Sociaal statuut

Een minder opvallend nieuwtje is dat er nu niet meer gesproken wordt over Sociaal Statuut 2014 – 2018 maar over “Kaderafspraken vernieuwing en renovatie Amersfoort 2019 – 2023” er wordt eenvoudigweg verwezen naar internet, teveel moeite om een linkje te melden? Zoeken op die naam levert in ieder geval niets op bij de website van de gemeente of bij Google (Link gevonden dankzij behendige lezer, bedankt Roald)

Zodra de inhoud van die ‘kaderafspraken’ bekend is zal er goed naar de inhoud gekeken moeten worden. Er was tijdens de klankbordgroepen overeengekomen dat de afspraken van het op dat moment geldige ‘Sociaal statuut’ bindend zouden zijn, om te voorkomen dat de regels tijdens het spel gewijzigd zouden worden.

Planvorming nieuwbouw

Daar wordt het bekende tekeningetje opnieuw gebruikt er is blijkbaar nog steeds geen betere kwaliteit plaatje gevonden.
Bij de bestaande woningen wordt gemakshalve vergeten dat vele bewoners de zolderverdieping allang in een goede slaapkamer hebben veranderd waardoor er minstens 20m² woonoppervlakte bij is gekomen.

Parkeren Kramsvogel

In een artikel vorige week was ik al verbaasd over de parkeer ‘oplossing’. Blijkbaar was ik nog te optimistisch. De 22 nieuwe woningen moeten het doen met 9 parkeerplaatsen.


Nog maar eens cijfers herhalen

Er wordt nogmaals herhaald dat bijna 72% van Kwikstaart/Kramsvogel voor nieuwbouw zou zijn. Vertellen dat dit aantal is samengesteld uit een Kwikstaartpad waar een groot deel voor nieuwbouw is en een Kramsvogelstraat waar maar een paar bewoners voor zijn (vooral om een urgentiebewijs te bemachtigen) zou meer recht doen aan de werkelijkheid.

Wel eerlijk blijven!

Ronduit kwalijk is de voorstelling van zaken dat ‘een aantal bewoners’ nogmaals de optie verbeteren/verduurzamen heeft voorgelegd. Nee Alliantie, dat is niet wat er gebeurd is. De actiegroep, en dat zijn niet maar een paar bewoners, heeft de bewoners gevraagd of zij voor of tegen het plan van maart 2019 zijn… Niet meer en niet minder.
Letterlijk: “Door het tekenen van deze lijst geeft de bewoner aan dat hij/zij tegen het huidige plan (maart 2019) van de woningbouwvereniging is.

Daarop gaf 54% aan dat zij tegen dat plan zijn en daar staat geen woord over renovatie bij.
Dus uw stelling “Ook dit geeft uiteraard een andere uitkomst” is uit uw duim gezogen en een manipulatieve voorstelling van de eerlijke peiling door de bewoners.

Tot slot

Aan het einde van de niks-nieuwsbrief staat “Reden voor ons om goed na te denken (…) hoe de mening van álle bewoners kan worden meegenomen. Het resultaat daarvan zou in deze nieuwsbrief moeten staan?
Helaas lees ik niet nieuws, er worden 2 bijeenkomsten georganiseerd (maar dat was eerder ook al eens beloofd) maar ik hoor nergens dat er ook iets gedaan gaat worden met de mening van de bewoners.

En ik lees nergens 1 woord reactie op de actie van de bewoners en de door de actiegroep overhandigde eisen.

Lees Interacties

Reacties

 1. Karin Cozijnsen zegt

  Ja, heel goed omschreven een-niks nieuwsbrief, ik heb in al die jaren dat ik hier woon, alleen maar brieven gekregen van de Alliantie over huurverhoging.
  Ook mis ik het verhaal waarom het renoveren bij de Alliantie niet mogelijk is en bij Portaal wel (deel Kwikstaartpad) en daar is de huur maar minimaal omhooggegaan. Dat zou ik heel graag willen weten.
  Wacht het af, neem aan dat de Alliantie de berichten op deze site ook leest.
  Karin Cozijnsen

  • Henk van den Bor zegt

   Hoi Karin, tsja de A. leest wel maar antwoorden geven op de vragen – ho maar – Net zomin als reageren op de eisen van de bewoners of bewonersbijeenkomsten. Lezen en luisteren gaat best maar daar dan ook iets mee te doen is teveel gevraagd. Oost-Indisch doof noemden ze dat vroeger :-)

  • Henk van den Bor zegt

   Top! Bedankt voor het betere spitwerk :-) Zelfs de Alliantie kon desgevraagd niet met een link op de proppen komen. Ik heb het meteen in het artikel toegevoegd.

 2. Denny zegt

  Te triest voor woorden,ze gaan maar door die prutsers. Word eens tijd dat ze wakker worden, en vooral OPSCHIETEN met RENOVEREN en VERDUURZAMEN!! DIt gedoe kost nu al meer dan de TOTALE kosten van renovatie van de gehele ‘sloop’ wijk bij elkaar.

 3. Gertwien Waterkoort zegt

  Ik ben er nog niet ingedoken, maar ik ben benieuwd waarom ineens deze regels zouden moeten gelden.
  Over het algemeen mag je tijdens het spel de spelregels niet veranderen.
  Helaas heeft de A. in mijn beleving daar wel een handje van.

 4. Gertwien Waterkoort zegt

  Reden om goed na te denken [……] kan worden meegenomen. Het resultaat hiervan leest u in deze nieuwsbrief.

  Dan verwacht je dat er eindelijk wat komen gaat, en dan lees je “vragen?” en wat persoonsgegevens. Als een soort voor het zingen de kerk uitgaan.
  Veel gespin en weinig wol.

  Deze brief, NIEUWSBRIEF is tè veel eer voor dit schrijven (zonde van al dat paper trouwens), roept meer vragen op dan ze beantwoordt.

  Gemiste kans…….

 5. Tom Schalken zegt

  Er staat toch nog wat nieuws in deze ‘Nieuwsbrief’: “Als u niet kiest voor sloop/nieuwbouw maar in een bestaande woning wil blijven wonen kan het zijn dat u kunt verhuizen naar eenzelfde woning die niet wordt gesloopt”.
  Wederom een toezegging uit het verleden die de Alliantie in het heden niet kan of wil waarmaken! “Kan het zijn dat u kunt”…. duidelijker kan het houtje-touwtje beleid van de Alliantie niet worden omschreven!

 6. Gertwien Waterkoort zegt

  Veel beloven, weinig geven,
  Doet de gek in vreugde leven.

  Gezien het feit dat de Alliantie vol inzet op sloop is dat een doekje voor het bloeden en slechts uitstel van executie.

  Iets met blij maken en een dode mus dus.

  Je hebt gelijk Ton.

 7. Andreas zegt

  Ik zeg: Alliantie, zeg wat je doet en doe wat je zegt! Als je een GARANTIE GEEFT (dat is een keiharde afspraak ! ) dat mensen kunnen verhuizen naar eenzelfde woning binnen dit projectgebied, neem dan de verantwoordelijkheid dat bewoners op een daadwerkelijke uitvoer hiervan kunnen rekenen! Kunnen we svp eerlijk met elkaar overleggen en op gemaakte afspraken vertrouwen?!
  Wat zou een rechter hierover oordelen? ,…..ga ik me zo langzamerhand afvragen in wanhoop en in de zoveelste spanning dat iets weer niet helder en zeker blijkt, . . . . . mag men in Nederland zo-maar zó met elkaar omgaan; welke huurders-bescherming hebben we nog??

 8. Andreas (8 zinnen) zegt

  Nav de niks-nieuwsbrief: in de notulen van de klankbordgroep staat dat “de Alliantie DE GARANTIE GEEFT dat alle bewoners in het projectgebied die hun huis uit moeten desgewenst kunnen verhuizen naar een gelijkwaardige woning (zelfde huis, tuin en huur!) in dit projectgebied” !
  Dat is dan een belofte, een harde afspraak , waar ik, jij, als bewoner graag van op aan kan !
  Dat is nu in de nieuwsbrief verworden tot “KAN HET ZIJN DAT u kunt verhuizen naar eenzelfde woning die niet wordt gesloopt” , o , het kan dus ook zijn dat u niet kunt verhuizen naar die beloofde eenzelfde woning!!!

  Bij navraag aan Toon Colpa, mailt hij: “Het is nog steeds de bedoeling dat ook huurders van de woningen die niet gesloopt worden, kunnen verhuizen. Echter dit hangt wel af van waar de gemeente toestemming voor geeft, zoals beschreven staat bij het onderwerp Planvorming nieuwbouw.”
  Ik snap daar helemaal niets van : de Alliantie kan toch in eigen beheer en met eigen verantwoordelijkheid kijken wie dit (intern doorverhuizen) wenst en daar woningen voor reserveren van vertrekkende mensen en binnen het projectgebied laten verhuizen?? En wat/waarvoor moet de gemeente toestemmen?? En bij Planvorming nieuwbouw staat hier niets over!
  Dat heb ik dus Toon gevraagd als reactie op zijn uitleg en ik wacht nog op het antwoord……..

 9. Namara zegt

  Het is ook nooit goed hè Henk? De Alliantie gaat een bijeenkomst organiseren om vragen te beantwoorden en met elkaar over de planvorming te hebben. (Je zou denken dat je daar blij mee bent, aangezien je niet meer welkom was op de klankbordgroepvergaderingen.) Misschien moet je eerst deze bijeenkomst afwachten voordat je weer een bak met negatieve woorden op internet gooit, jullie stoken de mensen op en leggen de alliantie woorden in de mond. Het plan wat in de nieuwsbrief is gezet is een schets! (Staat erbij, wel goed lezen). En de alliantie nodigt je daarbij uit om hierover mee te denken. Het is ook nooit goed ;-).
  Zoals je leest je renoveren off-table, dus bespaar iedereen die schot in de zaak wilt en nou eens duidelijkheid wilt wat tijd, en leg je daarbij neer. Je kan blijven wonen, dan wordt de woning onderhouden. Wil je dat niet, mag je ergens anders heen of in de nieuwbouw. Volgens mij krijg je genoeg mogelijkheden… 🤷🏼‍♀️

  • Henk van den Bor zegt

   Beste Namara,

   Goed lezen… goed advies. Als je goed gelezen had had je kunnen weten dat ik hierin niet alleen sta. Er is een actiegroep van velen die mijn mening delen. Een meerderheid van de bewoners wijst het plan van maart af. Als jij liever op de A. blijft wachten ga vooral je gang. Je hebt ook de eisen van de actiegroep niet gelezen blijkbaar want wij zijn juist zeer duidelijk dat wij geen vertraging willen maar juist tempo.
   Renoveren mag dan voor jou van tafel zijn misschien kun jij je erbij neerleggen dat de mening van anderen net zo valide is als die van jou. Verder is het onzin om te verkondigen dat ik in de optiek van de A. kan blijven wonen. De Kramsvogelstraat willen ze slopen en op de plek van jouw huisje een appartementengebouw neerzetten. (Als je naïef wil zijn en dat alleen als schetsje ziet dan is dat voor jouw rekening)
   Verschil is misschien dat ik hier al 20 jaar met veel plezier woon en dat er aan mijn huisje niks ernstigs verbeterd hoeft te worden en het kan ook nog makkelijk 20 jaar mee. Ik heb al hier al vele keren geschreven dat wat mij betreft volgende week de eerste steen gelegd mag worden in het Kwikstaartpad. Je verwijt dat wij de zaak ophouden is een behoorlijk kromme redenatie. De A. heeft de rem erop gezet door het lot van de straten met elkaar te verbinden. Onzin om daar andere bewoners de schuld van te geven! Je klacht hoort aan de A. gericht te zijn.