Planning Alliantie

In de laatste nieuwsbrief blijft de Alliantie onverkort vasthouden aan de eerder opgestelde planning.

Uit de nieuwsbrief: “Onveranderd blijft het vervolg van de planning:

 • Eerste helft 2019: urgenties aanvragen. Bewoners hebben hierna een jaar de tijd om een andere passende woning te zoeken.
 • Half 2019: starten met verbeteren en verduurzamen van woningen en starten met de procedure bestemmingsplanwijziging voor de nieuwbouw.
 • Begin 2020: eerste sloop t.b.v. nieuwbouw. – 2020/21: oplevering eerste nieuwbouwwoningen.

Terwijl er dus nog geen enkele definitieve keuze bekend is en gemaakt en het woonwensenonderzoek opnieuw gehouden moet worden. Het lijkt me toch dat er nog een behoorlijke tijd overheen zal gaan voordat er ‘echte’ nieuwbouwplannen gemaakt zijn. Degenen die zouden willen kiezen om in de nieuwbouw terug te keren na sloop moeten toch weten welke keuze ze kunnen maken.

Het is toch niet realistisch om al te moeten beginnen met het zoeken naar een andere woning terwijl er nog niets vaststaat?
Alleen voor hen die al weten dat ze willen vertrekken is het fijn om zo snel mogelijk aan een urgentieverklaring te komen. Kanttekening daarbij is ook nog dat als iemand al zeker weet dat hij/zij wil vertrekken, hoe zinnig is het dan nog om mee te denken met de toekomstplannen voor een wijk waar duidelijk weinig binding mee is.

Persoonlijk geeft het mij een opgejaagd gevoel, wat doet die planning met jou?

Lees Interacties

Reacties

 1. Marga zegt

  Volgens mij is er wel vaker gesloopt in Amersfoort, randen broek, schuilen Burgt,liendert, is er dan niet iemand geweest die er een draaiboek heeft gemaakt bij de alliantie?
  Dit gespeel met verkeerde signalen is toch om gek van te worden

 2. Ineke van Dijk zegt

  Hier op het kwikstaartpad ontstaan bij bewoners terecht onzekerheid en irritatie we zijn al een aardige tijd bezig met de Alliantie inmiddels twee jaar verder pas in Febr een woonwensenonderzoek, Wij hebben al een onderzoekje gedaan, op 2 mensen na kiezen onze bewoners voor sloop/ nieuwbouw en wil men terug naar dezelfde locatie, en ondanks dat hoorde wij dat het dan nog niet zeker is wat er dan wel/niet gesloopt word,erg veel onduidelijk dus waar iedereen knap van baalt onderhand.

 3. Karin Cozijnsen zegt

  Ik ervaarde het als niet kunnen, dat er vorige week een jongeman, ingehuurd door de Alliantie om te gaan onderzoeken wat de bewoners willen, en hier ook duidelijk goed over kon praten OVER wat de alliantie wil. Slopen dus, ik voelde mij gechanteerd door antwoorden van hem omdat ik hier wil blijven wonen, tuurlijk kan je voor kiezen maar uiteindelijk gaat het toch plat. Kan over een jaar of 5. Ook wordt er niet gerenoveerd, maar wat onderhoud gepleegd. Zelfs als ze het zouden gaan renoveren, is het nog steeds achterstallig onderhoud. Ik woon hier ongeveer 20 jaar en er is al vaker sprake geweest om te gaan slopen. Ook is er in die tijd dat de eengezinswoningen werden gerenoveerd, sprake geweest van renoveren van iig de Talingssttraat en het IJsvogelpad. Er zou een modelwoning in de Talingsstraat komen. Is toen ineens afgeblazen. Later hebben we een schrijven gehad dat we de woning konden kopen. Naast mij woont een bewoner die het huis heeft gekocht. Nou, ik kan wel zeggen dat deze huisjes de Alliantie veel geld hebben opgeleverd. In die tijd voordelig kunnen laten bouwen. Weinig onderhoud plegen, wat wel in de huur wordt berekend. GOED BEZIG ALLIANTIE. Er wordt voor geen meter aan de bewoners gedacht, alleen maar aan geld. Karin