Kramsvogelstraat

Kramsvogelstraat 1 – 10 en 12 – 16 even en oneven

Tsja, de Kramsvogelstraat – voor mij de bouwer en beheerder van deze website is dat een geval apart, omdat ik hier al ruim 20 jaar woon.

De berken
Het is de straat waar ik even een tijdje niet heb opgelet en toen waren opeens de berkenbomen in mijn tuin 7 meter hoog. Het is het huis waarvan ik meteen dacht: “Dit is een buitenkansje, daar wil ik nooit meer weg”.  Het is ook het huis waarin ik de eerste 5 jaar, langzaam, op verloren momenten en bijna alleen, de zolderverdieping tot een heerlijke slaapkamer heb omgebouwd. Van binnen geïsoleerd en met gipsplaten bekleed.

En ik ben niet de enige in mijn straat… er zijn minstens 3 bewoners die er al even lang of langer wonen. Allemaal hebben zij een hoop inspanning, geld en liefde in hun huis gestoken. Onze straat valt niet uit de toon omdat het er verwaarloost, aftands of slordig uitziet, nee we wonen er graag. Jammer dat de woningbouwvereniging nu al 3 huizen leeg laat staan, terwijl er zoveel mensen graag zouden willen wonen.

Dit kan je van je zolder maken, zo licht is je woonkamer, de keuken is klein en eenvoudig, maar alles wat je nodig hebt is er:

Van de andere kant
De Kramsvogelstraat is niet verwaarloosd door de Alliantie – oké je moet ze af en toe achter de broek zitten – maar er is op tijd geschilderd, het dak is van buitenaf geïsoleerd (dubbelop dus in mijn geval :-))en er zijn nieuwe dakpannen op gekomen. Niet iedereen vindt dat het even vakkundig is gedaan, maar goed… het is mooi wel gebeurd. Ik ben er blij mee.

Vochtproblemen zijn aangepakt en net iets meer dan een jaar geleden zijn er nog schelpen onder de vloer geblazen in een poging om ook daar nog iets aan het vocht te doen. Ook al geen teken dat er storm op komst was….

Heh, wat zeg jij nou?
En dan opeens staat er een studentje aan de deur die je doodleuk vraagt of je zou willen verhuizen als je woning gesloopt wordt? Heh? Wat zeg jij nou? Slopen? (maart 2018)

Mooi niet, denk je dan, en de buren waar je mee praat denken er net zo over! Wat denken ze wel, ons straatje slopen? Mooi niet! Maar dan blijk je op een hoop gegooid te worden met een heleboel straatjes, waar mensen bijna zitten te springen om gesloopt te worden, want dat wordt ze al 5 jaar en soms langer beloofd. Sterker nog, ze wisten dat al bij het begin van hun huurcontract. Tsja, natuurlijk hebben die mensen geen tijd, geld en liefde in hun huis gestoken. Het is alleen een tussenstation op weg naar een urgentiebewijs en een woning liefst ver buiten deze wijk.
Hoe kan het dat zulke verschillende straatjes en woningen over een kam geschoren worden?

Hier in de Kramsvogelstraat zijn de enigen die echt weg willen diegenen die hier zo happy waren dat ze inmiddels 2 kinderen hebben gekregen – en daar valt niet tegenop te verbouwen – dan ben je heel blij met een urgentieverklaring.

Hopelijk kunnen die kinderen hier nog eens door de straat lopen en denken “Kijk, dat is het huisje waar ik geboren ben – toch leuk dat het er nog staat”

Jouw verhaal?
Ik heb hier mijn verhaal gedeeld – wil jij het jouwe ook bij jouw straat zetten? Laat het weten of stuur het door.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *