Waar kan ik het sociaal plan vinden?

Je kunt het vinden op de website van Alliantie, de gemeente Amersfoort en gewoon op onze website

Hoe legitiem is de huidige procedure van de woningbouwvereniging?

Op dit moment wordt er voortgegaan op de resultaten van een woonwensenonderzoek in 2018 – Dat onderzoek is in feite niet meer geldig omdat de daarin geboden keuze “renovatie” inmiddels door de Alliantie is afgeblazen (te duur volgens de directie)

Weet jij of je, als woningbouwvereniging, verder mag gaan op de resultaten van een achterhaald onderzoek? Laat het ons weten

Bij de rest van de vragen kan je de antwoorden of toelichtingen zien door te klikken op de vraag.

Kan de Alliantie vasthouden aan de planning

Meteen na de resultaten van het woonwensenonderzoek kwam de Alliantie met een planning. Een jaar later nadat het onderzoek ongeldig is geworden blijven zij dezelfde tijdplanning hanteren. Dat lijkt toch niet legitiem? Bewoners worden zo een gehaast gevoel opgedrongen, terwijl er geen alternatieven zijn, en ook geen heldere nieuwbouwplannen.

Hoeveel hulp krijg je bij het zoeken naar een andere woning?

Dat zijn zaken die vastgelegd zijn in het sociaal statuut – maar de praktijk zal het moeten leren… Misschien zijn er mensen die ervaring hebben met eerdere projecten van de Alliantie?

Waar kan ik eerdere nieuwsbrieven vinden?
Kan ik op hetzelfde adres terugkeren?

Schijnbaar niet al weet ik niet waarom dat niet mogelijk is. Wie weet waarom dit zo is? Inmiddels modeling gehoord van een medewerker dat het wel mogelijk is, maar ik heb dat nog niet schriftelijk bevestigd gekregen

Wat is er afgesproken met de klankbordgroepen?

De Alliantie heeft aanvullend op het Sociaal statuut een zgn. Sociaal Plan vastgelegd samen met de deelnemers aan de klankbord groepen. Dat plan vind je hier.

Waarom worden er geen seniorenwoningen gebouwd?

Tsja, dat vraag ik me dus ook af… zouden die te duur zijn? Je zou denken dat het een alternatief zou kunnen bieden voor de vele bewoners die in een te grote eengezinswoning zitten en die niet doorstromen.

Inmiddels is duidelijk dat nergens meer seniorenwoningen gebouwd worden. Als je ouder bent krijg je nog maar 1 keuze… een appartement!

Hoeveel huizen komen er per jaar beschikbaar voor urgenten?

In 2018 kregen 1111 sociale huurwoningen in de stad een nieuwe huurder. Precies 75,7% betrof mensen uit Amersfoort, 7,5% mensen uit de regio en 16,8% mensen van buiten de regio (bron: De Alliantie).

Lees Interacties

Reacties

 1. Gertwien Waterkoort zegt

  Mijns inziens kan je wel terug. Als je aangeeft dat je terug wil naar je oude adres heb je terugkeergarantie. Betekent wel twee keer verhuizen met één verhuisvergoeding.
  Me dunkt dat je er dan wel geld op toelegt.

 2. Henk van den Bor zegt

  @Gertwien voor zover ik begrijp kan je wel kiezen voor terugkeer maar wil dat niet zeggen dat je op je ‘eigen’ plek terugkomt. Je kunt hoogstens ergens in het project terugkomen. Van bewoners van het Kwikstaartpad hoor ik dat de Alliantie niet de garantie wil geven dat ze weer in hun straat terug mogen komen zie: https://vogelbuurt033.nl/straten/kwikstaartpad/ Ik zal de vraag nog eens aan de Alliantie stellen zodat dit helder wordt.

  • Gertwien Waterkoort zegt

   Dan moet ik dat ook nog eens goed navragen!

   Mijn vrouw en ik hebben de uitleg in het gesprek met de man van De Alliantie van het begrip “terugkeergarantie” begrepen als daadwerkelijk op je EIGEN plek, in ons geval Talingstraat 21, terugkeren na tijdelijk parkeerwonen tijdens de bouw. Ik heb verder begrepen dat het als tweede optie misschien mogelijk zou zijn om van Talingstraat 21 te verhuizen naar een plek binnen het project waar de woning al klaar is. Dat zou dan maar 1 keer verhuizen beteken in plaats van twee keer. Mooi als dat zou kunnen maar dat is in mijn ogen gewoon verhuizen en niet terugkeren.

   Die ruime uitleg van het begrip “terugkeergarantie” is in mijn ogen niet correct. Het blijkt dan iets anders te zijn dan je mag verwachten. Dan wordt je op het verkeerde been gezet.

   Je zal maar ja zeggen omdat je naar je oude plek terug wil en dan blijkt het later een wassen neus.

   • Henk van den Bor zegt

    Lijkt me goed als je die vragen nog eens stelt en ons laat weten wat het antwoord was. Tot nu toe belooft “de man van De Alliantie” van alles om ervoor te zorgen dat je vooral ja zegt tegen sloop. Blijkbaar heeft hij bij jullie geïnsinueerd dat de nieuwbouw in fases gaat gebeuren. Je zou bijna denken dat er al een gedetailleerd plan klaar ligt?
    Volgens de bewoners van het Kwikstaartpad willen ze tot nu toe niet garanderen dat je op hetzelfde adres terug kunt komen. zie https://vogelbuurt033.nl/straten/kwikstaartpad/

 3. Marga zegt

  Hallo beste buurtbewoners.
  Wie weet hoe het zit met de inloop bijeenkomst die in september 2018 gehouden zou worden en waar iedereen dit keer tijdig bericht voor zou krijgen?
  Of is ook dit plan gewijzigd?
  En is het nu het inloop spreekuur op woensdagmiddag?
  Misschien omdat we dan niet allemaal tegelijk ons gal kunnen uit spuwen over de plannen van de Alliantie.
  Bewoners 1 voor 1 spreken is natuurlijk veiliger en zijn makkelijker voor het karretje te spannen van de Alliantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *