Wat je niet mag weten of toch wel?

Het is alweer ruim 3 weken geleden. De laatste bijeenkomst van de klankbordgroep. Door de fijne bewoners bijeenkomst in de Bron heb ik de nieuwsbrief van begin maart eigenlijk niet goed gelezen.

Vanochtend wilde ik even iets opzoeken in die nieuwsbrief. Opeens zag ik iets wat me enorm verbaasde… of eigenlijk ik zag iets niet!

Er waren 23 appartementen verdwenen. Of was de Alliantie de schrik om het hart geslagen en durfden ze het niet om het open en bloot in de nieuwsbrief te zetten?

Wat is het geval? Bij de klankbordmeeting waren we hogelijk verbaasd omdat de appartementen weer terug op de agenda waren verschenen. Er werd ons verteld dat er nu op de plek van het blok 25 – 35 appartementen gebouwd zouden worden en wel 23 stuks!

Uit de informatie die we van de Alliantie kregen

Nog wat verder zoeken en alweer een verrassing. In de notulen van de vergadering staat opeens nog iets anders. (we kregen de notulen pas 3 weken na de bijeenkomst)

Op de locatie van IJsvogel wordt nu gedacht om een appartementengebouw te  realiseren. Net als met de overige bewoners van de te slopen woningen wordt dit nog apart met hen besproken.

Dus eerst worden de appartementen als zeker plan voorgeschoteld. Daarna is het niet de moeite waard om jullie als bewoners de plannen te laten weten. En dan lees je in de notulen dingen die helemaal niet gezegd, genoemd of eerder geschreven zijn.
Bij normale organisaties zijn notulen een natuurgetrouw verslag van wat er besproken is. Bij de Alliantie worden ze gebruikt om alsnog dingen toe te voegen. En dan wordt er straks gezegd “Ja, we hebben alles met de klankbordgroep besproken. En zij waren het ermee eens”.

Nog een verrassing in de notulen. In de papieren die ons gegeven zijn stond: “23 bestaande woningen / 66 NB 4,20 en 23 app (van 92  > 148)”
( we snapten al niet hoe die getallen werkten 66 + 23 = 148? sinds wanneer?)

uit de documenten…

Maar nu in de notulen lezen we:
Uiteindelijk in totaal: 22 bestaande woningen/102 grondgebonden nieuwbouwwoningen van  4.20 breed en 23 nieuwbouwappartementen (van huidig 92 woningen naar 147 in de toekomst).

Ah, wacht nu worden de appartementen toch gebouwd. En de Alliantie weet ook al precies hoeveel woningen er waar gebouwd gaan worden.
Mogen wij dat ook weten dan? Nee, dat wordt ons dan weer niet verteld.

Heh, jongens en meisjes van de Alliantie: Dik voor mekaar die communicatie met je bewoners!

Zoals gewoonlijk, Alliantie, jullie hebben een hoop uit te leggen… Het was wel zo eerlijk geweest als de informatie over de appartementen en de aantallen te bouwen woningen gedeeld was met alle bewoners.

Lees Interacties

Reacties